Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ

Forwarded Message

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΥΠΡΟΥ

Μακαριώτατε,
Με λύπη μου οφείλω να παρατηρήσω ότι από υπαιτιότητα Σας σήμερα ο Ελληνισμός της Κύπρου οδηγείται σε αφανισμό.
Από υπαιτιότητα Σας επειδή αντί να εμποδίσετε την εκλογή του στην Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υποστηρίξατε τον Ανανιακό Αναστασιάδη να γίνει ο εφιάλτης Πρόεδρος

Δείχνετε Μακαριώτατε να αγνοείτε τα μακροπρόθεσμα σχέδια των τούρκων για Αλεξανδρεττοπόιηση της Κύπρου (δηλώσεις Κιουτσούκ από το 1950) . Δείχνετε να αγνοείτε πώς μεθοδικά οι Τούρκοι, πρώτα το 1957 διχοτόμησαν τη Λευκωσία διώχνοντας τους Έλληνες κατοίκους της συνοικίας του Αγίου Λουκά, δολοφονώντας τους και σφάζοντας τους.

Και επειδή ίσως το αγνοείτε, συνοικία του Αγίου Λουκά ήταν μεγάλο μέρος της σημερινής τουρκοκυπριακής συνοικίας.
Στόχος τους από τότε η δημιουργία περιοχών με αμιγώς τουρκικό πληθυσμό. Για προφανείς λόγους που όμως θα εξηγηθούν

Στη συνέχεια  με την Τουρκανταρσία του 1963-64 προέκτειναν την κατοχή τους  με αμιγώς τουρκικό πληθυσμό μέχρι τους πρόποδες του Πενταδακτύλου στο Κιόνελυ.

Και τέλος το 1974 με την συμφωνημένη με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή προδοτική ελεύθερη εισβολή τους και με την εθνοκάθαρση της Βόρειας και Ανατολικής Κύπρου πέτυχαν μία καθαρά τουρκική περιοχή για να εισάγουν εκεί ανεξέλεγκτα τούρκους εποίκους για να τους σκορπίζουν με πρώτη ευκαιρία σε όλη την Κύπρο.

Και την ευκαιρία αυτή τους τη δίνετε εσείς Μακαριώτατε με τη λύση του Αναστασιάδη σας όπου όπως είπε ο Καθηγητής Κουφαδάκης,  αρχικά θα έχουν τα δικά τους δικά τους και τα δικά μας μισά- μισά. Και πολύ σύντομα με την εισαγωγή τούρκων μεταναστών στο ελεγχόμενο από την τουρκία «κράτος» τους  και το σκόρπισμα τους σε όλη την Κύπρο,  η Κύπρος θα εκτουρκιστεί ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ.

Με Εσάς Μακαριώτατε τον ουσία Εθνάρχη της Κύπρου, να οδηγείτε τον Ελληνισμό της Κύπρου  σε αφανισμό.
Πιστεύοντας ίσως ότι άλλοι θα  προστατέψουν τον Ελληνισμό της Κύπρου από την Τουρκία.
Οι άλλοι όμως Μακαριώτατε ΜΟΝΟΝ τα συμφέροντα τους θα κοιτάξουν.

Σας υπενθυμίζω Μακαριώτατε ότι σήμερα είναι  1η Απριλίου επέτειος της έναρξης του αγώνα της ΕΟΚΑ με αρχηγό το ένδοξο Γεώργιο Γρίβα Διγενή,  για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα.

Ότι σε τέσσερις μήνες  θα είναι η επέτειος της 9ης Ιουλίου 1821 του απαγχονισμού του μέλους της Φιλικής  Εταιρείας Αρχιεπισκόπου Κύπρου Κυπριανού και του αποκεφαλισμό των Μητροπολιτών Πάφου, Κιτίου και Κυρηνείας και των λοιπών   486 προυχόντων.

Ότι πριν  τρεις μήνες είχαμε την επέτειο του Δημοψηφίσματος της 15ης Ιανουαρίου 1950 «Αξιούμεν  την Ένωσιν της Κύπρου με την Ελλάδα» που το διοργάνωσε ον φλογερός πατριώτη Μακάριος ο Β’ ο Μυριανθεύς.

Σας θυμίζω τον φλογερό αυτόν πατριώτη Αρχιεπίσκοπο της Κύπρου που υπήρξε αδιάλλακτος μαχητής, τασσόμενος ενάντια σε κάθε είδους συμβιβασμό με τους Βρετανούς αποικιοκράτες και ότι ήταν υπέρ λύσεως του προβλήματος της Κύπρου με άμεση και άνευ όρων ένωση του νησιού με την Ελλάδα. Υπήρξε ένας εξαίρετος πατριώτης ιεράρχης που είχε σπουδάσει στη Μεγάλη του Γένους Σχολή στην Κωνσταντινούπολη καθώς και στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Επίσης σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Εθνικού Πανεπιστημίου Αθηνών,  έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γενεύη. Το 1912 κατετάγη με την έναρξη των Βαλκανικών πολέμων ως εθελοντής στον ελληνικό στρατό όπου υπηρέτησε ως στρατιωτικός ιεροκήρυκας και διακρίθηκε και ότι μετά εξορίστηκε από το 1931 έως το 1946 από τους Άγγλους. Και πολλά άλλα.
     
Που τον διαδέχθηκε ο συκοφαντούμενος άθλια σήμερα Μακάριος ο Γ’ από τους Ανανιακούς που Εσείς υποστηρίζετε σήμερα.
Για τον Μακάριο τον Γ’, που η μνήμη του είναι ακόμα νωπή σε πολλούς Έλληνες της Κύπρου, τον άθλια συκοφαντούμενο σήμερα,  περιττεύει οποιαδήποτε αναφορά. Πλην του ότι υπήρξε πραγματικός Εθνάρχης.

Τον Μακάριον Γ’ διαδέχθηκε μετά τον απρόσμενο θάνατον του,  ο διάπυρος πατριώτης Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος που είχα την τιμή να τον γνωρίσω. Και μου μόνη του έγνοια ήταν η σωτηρία του Ελληνισμού της Κύπρου από την Τουρκία.Εσείς γνωρίζετε Μακαριώτατε καλύτερα από μένα και τους άλλους  Ιεράρχες που λάμπρυναν τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο της Κύπρου και συνέτειναν εις το να διατηρήσει ο λαός μας την Ελληνική του εθνότητα του και τη θρησκεία του.

Όλους αυτούς τους διαδεχθήκατε Εσείς που δεν έχετε δικαίωμα να ακολουθείτε στο Εθνικό θέμα πολιτική που οδηγεί σε εκτουρκισμό της Κύπρου.
Με την ελπίδα ότι έχετε παραπλανηθεί εύχομαι να αποδειχθείτε άξιος διάδοχος τελικά των ανωτέρω.
Αν και τα περιθώρια σωτηρίας της Κύπρου, εξ αιτίας Σας, έχουν υπέρμετρα περιοριστεί.

Ευρής Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


 PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου