Πέμπτη, 16 Απριλίου 2015

Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή 2015


Παρότι ένας στους δυο γάμους καταλήγει πλέον στο διαζύγιο, οι κάτοικοι της χώρας μας επιμένουν να παντρεύονται, ενώ μάλιστα τον περασμένο χρόνο οι γάμοι αυξήθηκαν κατά 30%.
Όπως μάλιστα έδειξαν σχετικές έρευνες, πολλά ζευγάρια ζουν σαν αδελφές ψυχές μέσα στο γάμο χωρίς σεξουαλική επιθυμία όπως δηλώνουν, αλλά ταυτόχρονα δεν θεωρούν ότι η απουσία του σεξ είναι σημαντική αιτία χωρισμού.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι απέχουν από το σεξ καθώς οκτώ στους δέκα άντρες απιστούν μέσα στη μόνιμη σχέση και έξι στις δέκα γυναίκες διατηρούν εξωσυζυγική σχέση.
ο έγκλημα της μοιχείας, "νόσος οίκου καί βίου" κατά Δημόκριτον, διαγράφηκε από τον ποινικό κώδικα προς χάριν της προστασίας της προσωπικότητας.)

 Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου και της Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, η οικονομική και ταυτόχρονα πολιτιστική κρίση που διαπερνά τη χώρα μας, φαίνεται πως κάνει τους κατοίκους της πιο ανασφαλείς και έτσι ίσως να εξηγείται η ανάγκη μιας σταθερής σχέσης όπως είναι ο γάμος παρά τις γνωστές συνέπειες του στην ερωτική ζωή.
Εκτός όμως από την λίμπιντο η κρίση στη χώρα μας φαίνεται ότι επηρεάζει και τον οργασμό καταλυτικά.
Σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ανδρών που παραπονιούνται για πρόωρη εκσπερμάτιση που κυρίως έχει αιτία το έντονο άγχος και την αγωνία του άνδρα για επιδόσεις, αλλά και ο αριθμός των ανδρών που προτιμούν τον αυνανισμό παρά την σεξουαλική πράξη.
Ένας στους δύο άνδρες που είδαμε τους τελευταίους μήνες στο ινστιτούτο λέει ο γιατρός ανέφερε καθημερινό αυνανισμό ενώ οι σεξουαλικές επαφές του ήταν μόνο δύο φορές το μήνα.
Η αύξηση της συχνότητας αυνανισμού αυτή την περίοδο σε συνδυασμό με την αποχή ή την αραίωση των σεξουαλικών επαφών δείχνει πως οι άνδρες προτιμούν τις φαντασιώσεις του μυαλού τους ή και τις ερωτικές σκηνές στα κινητά τους παρά την σωματική επαφή με τη σύντροφό τους.

Ο σύγχρονος Αυνάν τονίσει ο κ. Κωνσταντινίδης τιμωρεί με αυτό τον τρόπο και τη σύντροφό του αλλά και την κοινωνία μέσα στην οποία προτιμά να μείνει μόνος παρά με παιδί και οικογένεια.

Τα τελευταία δύο χρόνια μειώθηκαν οι τοκετοί στη χώρα μας από 120.000 στους 90.000 γεγονός που επιδεινώνει την ήδη γερασμένη κοινωνία μας και που με μαθηματική ακρίβεια αν συνεχιστεί οι συνταξιούχοι θα συντηρούν με τις συντάξεις τους ανέργους νέους που θα γίνονται όλο και λιγότεροι σε αριθμό αλλά πολύ περισσότεροι στις λίστες ανεργίας.

Τα παραπάνω θέματα συζητήθηκαν, στο 2ο Μεσογειακό Συνέδριο για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα και Αναπαραγωγή, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

www.isotimos.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου